Over een nieuw boek en vrijen zonder zin!

16040_Klein Geluk voor de mantelzorger_cover_v10.inddVolgende week ligt mijn nieuwe boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ in de boekhandels. Het is een spannende en ontzettend leuke tijd. We (ik schreef ook dit tweede boek met Maria Grijpma) worden steeds verrast door nieuwe vragen en plannen: een interview, overleg met de marketing afdeling van de uitgeverij, de eerste 200 boeken die besteld zijn door de gemeente Geldrop voor hun mantelzorgers, een workshop voor de ‘Margriet’, onze eerste echte ‘fotoshoot’, een filmpje op youtube.

We wachten met spanning tot we een fysiek exemplaar in ons handen krijgen. De uitgever had er al één in handen en stuurde een foto. Digitaal kennen we het, maar echt in handen…
Je kan hier het boek inkijken.

Ik ervaar het leven sowieso als erg verrassend: 20 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken waar ik nu in mijn leven zou ‘zijn’. Mijn relatie, mijn woonsituatie (een zomerhuis bij zee en een winterhuis dichtbij de ijsbaan), de manieren waarop ik mijn geld verdien, de mensen met wie ik samenwerk, de vreugde en vrolijkheid van samen een boek schrijven… Het was allemaal niet voor te stellen en nu is het mijn dagelijkse realiteit.Klik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Nog iets wat ik me toen niet had kunnen voorstellen: Zondagmiddag pakte ik mijn lief bij de hand en trok hem mee naar bed: ‘Kom, we gaan naar bed. Ik heb helemaal geen zin om te vrijen, maar ik heb wel zin om samen met je te zijn en dat kunnen we net zo goed in bed doen’, dat zei ik. Hij moest lachen om mijn woorden. Eerlijkheid, zo heb ik gemerkt, is voor beiden altijd fijner.

En nu hoefde ik niet ingewikkeld te doen over wel of niet opgewonden zijn. Heerlijk ontspannen dus. We begonnen allebei tegen een stapel kussens aangeleund met een boek in de hand, en ergens legde ik mijn boek weg en ging hem aanraken.

Er begon een vrijpartij die verrukkelijk was. Wat een openbaring, dat je zonder geilheid of lust, ja zelfs zonder zin kunt vrijen en hoe bevredigend dat kan zijn.

Ik sprak een echtpaar dat niet tevreden is met hoe hun relatie momenteel is, maar er nauwelijks iets aan doet. Ze wisten eigenlijk niet hoe. Want zo is het vaak: we zitten zo vast in het beeld van of idee over ons leven, dat we niet meer zien dat er zoveel dingen mogelijk zijn. En er is zoveel mogelijk!

Om meer inspiratie voor je relatie te krijgen, kun je eind november meedoen aan een weekendworkshop: ‘Intimiteit en Verlangen’ voor paren. Deze keer op een mooie plek in de kop van Noord-Holland, vlakbij zee. En als je wilt, kun je in de middagpauze ook een wandeling langs het strand maken.

Praktische informatie:
Plaats: Eenigenburg
Data: 26 en 27 november
Tijden: zaterdag van 10.30 tot 21.30 uur, zondag van 10.00 tot 17.30 uur
Kosten: 225 euro per persoon (incl. btw) voor workshop, koffie, thee, fruit en op zaterdag diner
Groepsgrootte: maximaal 5 paren
Begeleiding: Inge Jager en Eelco Runia
Opgave kan via deze link!

Getagd met , , , , , ,