Relatiesessies

We willen allemaal een liefdevolle, intieme en bevredigende relatie.

Maar we hebben eigenlijk helemaal nooit geleerd hoe je dat doet. Op geen enkele school, tijdens geen enkele studie wordt daarover informatie verstrekt. Dus we doen vaak maar wat. We doen vooral veel van wat we vroeger als voorbeeld hebben meegemaakt of we doen juist het tegenovergestelde. En vroeg of laat komen er sleetse plekken in het contact. Het voelt niet meer zo fris als toen we begonnen. De passie dooft uit. We zijn wat vlakker, wat minder aanwezig. En het lijkt alsof je elkaar door en door kent, maar je laat jezelf juist vaak minder kennen. We houden onze gedachtes voor ons. Of vullen allerlei dingen voor onze partner in en gaan ons daaraan aanpassen. We vergeten eigenlijk om eerst bij onszelf te rade te gaan. Als

  • je merkt dat er meer afstand dan verbinding voelbaar is tussen jullie,
  • of je voelt dat jullie altijd in een zelfde patroon terecht komen,
  • of je bent niet meer gelukkig met hoe jullie (seksuele) relatie loopt,

dan is het tijd om onderhoud aan de relatie te plegen. Onderhoud plegen (en geld besteden) aan je auto, schilderwerk of kleding vinden we heel gewoon. Onderhoud aan de relatie vinden we vaak overbodig. “Dat moet toch vanzelf gaan…?” Er gaat gelukkig veel vanzelf in een relatie, maar het is zeer raadzaam om af en toe stil te staan bij hoe jullie met elkaar omgaan. En om te investeren in een liefdevoller en meer verdiepende relatie. Je kunt dan leren om

  • je uit te spreken over wat voor jou belangrijk is,
  • kalm te blijven als de ander op je rode knoppen drukt,
  • elkaar nog prettiger aan te raken.

Ik kan je hierbij helpen. Soms is het noodzakelijk om de basis waarop de relatie rust te verstevigen. Door het meer delen van je emoties. De Emotiegerichte Relatie Therapie (Emotionally Focused Therapy, EFT) is hier een zeer goede methode voor, met bewezen succes. Bij anderen gaat het er vooral om dat je samen aan de slag gaat met lichamelijke intimiteit. Dat je leert bespreken wat jij wilt met betrekking tot jullie seksuele relatie en dat je jouw verlangen durft in te brengen.

Met behulp van simpele oefeningen vinden jullie weer intimiteit met elkaar.

Ik kan jullie helpen om hierover in gesprek te gaan én met behulp van simpele oefeningen hervinden jullie de intimiteit met elkaar. Je bent met alle thema´s en vragen welkom!

Bel of mail me voor een eerste gesprek: 06-421.66.451 of inge@ingejager.nl

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis en gaan we kijken waar jullie behoefte ligt en wat het doel voor jullie is van de therapie.
Praktische informatie Relatiesessie online of Deventer of Sint Maartenszee Data: op afspraak, in geval van relatiecrisis kun je meestal binnen een paar dagen terecht. Kosten: 125 euro voor een gesprek van 75 minuten (avond tarief: €160,-), (incl. btw).
(NB Voor inkomen op bijstand niveau of student: neem contact met me op 06-421.66.451 of inge@ingejager.nl)